Somovijada

Tradicionalna ribolovna sportsko - turistička manifestacija “Somovijada” održava se svake godine, zadnjeg vikenda u julu mesecu, na Zvorničkom jezeru. Najveća je manifestacija te vrste u zemlji, a učešćem sve većeg broja takmičara iz inostranstva poprimila je međunarodni karakter. “Somovijada” je nastala 1998. godine, kao pokušaj lokalnih ribolovaca da ulove što većeg soma. Svi učesnici “Somovijade” imaju pravo da besplatno, bez dozvole korisnika ribarskog područja love bilo koju vrstu ribe, sedam dana pre i sedam dana posle manifestacije, što za cilj ima bolje upoznavanje jezera i duži boravak učesnika na njemu. Ribolov se obavlja iz čamaca, koje obezbeđuje organizator ili učesnici samostalno.
Učesnici i gosti smeštaj mogu obezbediti lično ili preko organizatora, u hotelima u Malom Zvorniku i Banji Koviljači.
Od 2007. godine u sklopu pratećih sadržaja “Somovijade”, organizovano je takmičenje u spravljanju riblje čorbe.
Pored ribolova možete se kupati, plivati, veslati ili skijati na vodi kao i uživati u vožnji skutera ili motornih čamaca.

Drinska regata - Drina je samo jedna

Drinska regata pod nazivom "Drina je samo jedna", koju tradicionalno organizuje grad Loznica u saradnji sa susednim opštinama Mali Zvornik i Zvornik u Republici Srpskoj, afirmiše pozitivne vrednosti - međuopštinsku saradnju, značaj druženja, zdravlja i takmičarskog duha.Veseli spust - dužine 17 km, počinje u Malom Zvorniku ispod objekta Royal Drina u 10 časova, da bi se za nešto više od 3 sata završio u Gornjoj Koviljači - gde u nastavku sledi svečano proglašenje najbolje posade.
Broj učesnika se neprekidno uvećava tako da privredno-turistička manifestacija, drinska regata u proseku okuplja preko 1000 učesnika i oko 200 plovila. Za učesnike Regate obezbeđen je muzički program, tako da se uz muziku i pesmu do cilja stiže raspevano.

Drinska regata - Ljubovija

Drinska regata u Ljuboviji ima tradiciju od skoro jedne decenije. Pioniri i začetnici ove manifestacije spustili su se prvi put niz Drinu druge subote jula 2001. godine.
Manifestacija je prve godine brojala svega nekoliko učesnika i par plovila, da bi iz godine u godinu broj učesnika rastao i dostigao broj od 2000 plovila i skoro 20.000 učesnika.
Plovni put je od Rogačice do Ljubovije, dužine 40km, što čini oko 9 sati plovidbe i nezaboravnog druženja u prelepom ambijentu i prijatnoj atmosferi uz zvuke trube. Za bezbednost učesnika zadužena je policija, Agencija ovlašćena za pružanje usluga na vodi, ronioci, spasioci, redari na kopnu i vodi, služba Doma zdravlja koja svoju lekarsku ekipu ima na vodi, kao i ekipa koja prati sve učesnike kopnom u sanitetskom vozilu.
Učesnici smeštaj mogu pronaći u objektima u Malom Zvorniku i Ljuboviji, kao i kapacitetima seoskog turizma.